WBNetADD connect
Direct contact

+32 16 43 11 00


Contacteer ons nu

U bent hier

Uw bedrijf tijdelijk sluiten wegens corona? Druk deze risico’s de kop in!

Nieuws
03 april 2020

 

Door de coronacrisis moeten tal van ondernemingen wegens overmacht hun activiteiten staken. Thuiswerk is de nieuwe norm en het hele land treft levensbelangrijke voorzorgsmaatregelen. Maar ook bedrijven die de deuren sluiten, nemen het best een aantal preventieve maatregelen. De crisissituatie brengt namelijk een aantal bijzondere risico’s met zich mee, die heel wat bedrijfsleiders uit het oog verliezen. Lees meteen wat u zeker niet mag vergeten te doen.

Vragen bij dit artikel? ADD staat nog altijd telefonisch voor u klaar!

1.#schakelzeuit

Elektrische machines, installaties en toestellen blijven in stand-by-modus niet alleen nodeloos energie verbruiken, maar vergroten ook het risico op brand. Doe een preventierondgang om korte metten te maken met sluimerverbruik en sla daarbij geen enkele ruimte over. 

2.Diefstalrisico verhoogt aanzienlijk

Voor dieven zijn de doodse industrieparken in crisistijd een droom die uitkomt. Politiediensten zijn dan misschien wel extra waakzaam, maar georganiseerde bendes laten zich daar niet door afschrikken. Uw bedrijf aansluiten bij een bewakingsfirma, is dan ook zeker geen gek idee. Voorzie ook zo veel mogelijk fysieke beveiligingsmechanismen waar nodig. Doe een observatieronde door en rondom uw gebouw(en) en probeer de zaken door de ogen van een potentiële indringer te bekijken. Wat zou u zelf doen of gebruiken om binnen te breken?  

3.Verplaats brandbare materialen waar nodig

Onderschat nooit het gevaar van personen met slechte bedoelingen. Door brandbare goederen minstens tien meter uit de buurt van uw gebouwen te verplaatsen, voorkomt u brand door overslag en ander onheil. Let wel op dat hulpdiensten zich nog altijd vlot een weg rond de gebouwen kunnen banen.

4.Plaats geen voertuigen vlak naast elkaar

Ook voertuigen die vlak naast elkaar geparkeerd staan, vergroten het risico op brandoverslag. Laat uw medewerkers hun voertuigen daarom mee naar huis nemen om het risico letterlijk en figuurlijk te spreiden. Als bepaalde voertuigen toch bij u op het terrein moeten blijven, dan parkeert u ze het best zo ver mogelijk uit elkaars buurt.

5.Maak bestelwagens en servicewagens leeg

Elke dief weet dat er in de meeste bestelwagens aanzienlijke kapitalen aan gereedschappen of andere materialen liggen opgeslagen. Bewaar waardevolle voorwerpen tijdens deze bijzondere periode daarom binnenshuis.

6.Vorst en felle (hagel)buien

We hebben dit jaar al enkele dagen mogen genieten van een stralende lentezon, maar iedereen weet dat de weergoden zich in het begin van de lente nog regelmatig van hun minder fraaie kant laten zien. Zo wordt er opnieuw gewaarschuwd voor nachtvorst, die buitenkraantjes en andere leidingen kan aantasten. Felle hagelbuien zijn bovendien nooit uitgesloten. Probeer wagens die voor langere tijd op non-actief staan daarom zoveel mogelijk overdekt weg te stallen.

7.Laat uw verzekeringsdossier checken tegen corona

Elke crisis brengt specifieke problemen en ongewone situaties met zich mee. De ervaring leert ons echter dat lang niet alle verzekeringspolissen rekening houden met crisissituaties. Of het nu gaat over een polis arbeidsongevallen, aansprakelijkheid, brand of gelijk welke andere verzekeringstak, u laat uw verzekeringsdossier het best screenen op hiaten die specifiek ontstaan door de coronacrisis (en andere crisissen in het algemeen). Neem dus gerust contact op met onze experts en u komt snel al het nodige te weten.

Lees ook: Cybercrime: corona werkt andere 'virussen' in de hand

 

preventietips_bij_tijdelijke_sluiting.png

Overige nieuws & events

 • Nog een papieren rijbewijs op zak? Vervang het op tijd!

  De tijd vliegt. Blikt u weleens nostalgisch terug op uw papieren rijbewijs , en kijkt u dan vooral naar de foto? Dan is dit misschien wel het moment...
  15 januari 2021
 • Property

  Brandpreventie: de verplichte keuringen die veel bedrijven vergeten

  Bij brandpreventie komt zo veel kijken – hebt u bijvoorbeeld al een eerste interventieploeg in huis? – dat veel bedrijven weleens een verplichte...
  07 januari 2021
 • Human CapitalProperty

  Stormloop op vuurkorven en vuurschalen: gezellig, maar ook gevaarlijk!

  Dit jaar zullen de feestdagen er heel anders uitzien. Kerst en Nieuwjaar vieren in kleine kring, mag gelukkig nog. Maar dan moet het feestje wel...
  18 december 2020
 • Property

  Brandblusser vervallen? Daar wordt uw verzekeraar niet blij van

  Dat uw bedrijf voldoende blusmiddelen in huis moet hebben om de brandveiligheid in en rondom uw bedrijfsgebouwen te vrijwaren, hoeven we u hopelijk...
  11 december 2020
 • FleetInternationalLiabilityProperty

  AXA maakt tariefaanpassingen 2021 bekend

  Het overzicht van de aanpassingen vindt u hier terug. In geval van tariefverhoging is art.12 van het Koninklijk Besluit van 22 februari 1991 van...
  08 december 2020