WBNetADD connect
Direct contact

+32 16 43 11 00


Contacteer ons nu

U bent hier

Uw bedrijf tijdelijk sluiten wegens corona? Druk deze risico’s de kop in!

Nieuws
03 april 2020

 

Door de coronacrisis moeten tal van ondernemingen wegens overmacht hun activiteiten staken. Thuiswerk is de nieuwe norm en het hele land treft levensbelangrijke voorzorgsmaatregelen. Maar ook bedrijven die de deuren sluiten, nemen het best een aantal preventieve maatregelen. De crisissituatie brengt namelijk een aantal bijzondere risico’s met zich mee, die heel wat bedrijfsleiders uit het oog verliezen. Lees meteen wat u zeker niet mag vergeten te doen.

Vragen bij dit artikel? ADD staat nog altijd telefonisch voor u klaar!

1.#schakelzeuit

Elektrische machines, installaties en toestellen blijven in stand-by-modus niet alleen nodeloos energie verbruiken, maar vergroten ook het risico op brand. Doe een preventierondgang om korte metten te maken met sluimerverbruik en sla daarbij geen enkele ruimte over. 

2.Diefstalrisico verhoogt aanzienlijk

Voor dieven zijn de doodse industrieparken in crisistijd een droom die uitkomt. Politiediensten zijn dan misschien wel extra waakzaam, maar georganiseerde bendes laten zich daar niet door afschrikken. Uw bedrijf aansluiten bij een bewakingsfirma, is dan ook zeker geen gek idee. Voorzie ook zo veel mogelijk fysieke beveiligingsmechanismen waar nodig. Doe een observatieronde door en rondom uw gebouw(en) en probeer de zaken door de ogen van een potentiële indringer te bekijken. Wat zou u zelf doen of gebruiken om binnen te breken?  

3.Verplaats brandbare materialen waar nodig

Onderschat nooit het gevaar van personen met slechte bedoelingen. Door brandbare goederen minstens tien meter uit de buurt van uw gebouwen te verplaatsen, voorkomt u brand door overslag en ander onheil. Let wel op dat hulpdiensten zich nog altijd vlot een weg rond de gebouwen kunnen banen.

4.Plaats geen voertuigen vlak naast elkaar

Ook voertuigen die vlak naast elkaar geparkeerd staan, vergroten het risico op brandoverslag. Laat uw medewerkers hun voertuigen daarom mee naar huis nemen om het risico letterlijk en figuurlijk te spreiden. Als bepaalde voertuigen toch bij u op het terrein moeten blijven, dan parkeert u ze het best zo ver mogelijk uit elkaars buurt.

5.Maak bestelwagens en servicewagens leeg

Elke dief weet dat er in de meeste bestelwagens aanzienlijke kapitalen aan gereedschappen of andere materialen liggen opgeslagen. Bewaar waardevolle voorwerpen tijdens deze bijzondere periode daarom binnenshuis.

6.Vorst en felle (hagel)buien

We hebben dit jaar al enkele dagen mogen genieten van een stralende lentezon, maar iedereen weet dat de weergoden zich in het begin van de lente nog regelmatig van hun minder fraaie kant laten zien. Zo wordt er opnieuw gewaarschuwd voor nachtvorst, die buitenkraantjes en andere leidingen kan aantasten. Felle hagelbuien zijn bovendien nooit uitgesloten. Probeer wagens die voor langere tijd op non-actief staan daarom zoveel mogelijk overdekt weg te stallen.

7.Laat uw verzekeringsdossier checken tegen corona

Elke crisis brengt specifieke problemen en ongewone situaties met zich mee. De ervaring leert ons echter dat lang niet alle verzekeringspolissen rekening houden met crisissituaties. Of het nu gaat over een polis arbeidsongevallen, aansprakelijkheid, brand of gelijk welke andere verzekeringstak, u laat uw verzekeringsdossier het best screenen op hiaten die specifiek ontstaan door de coronacrisis (en andere crisissen in het algemeen). Neem dus gerust contact op met onze experts en u komt snel al het nodige te weten.

Lees ook: Cybercrime: corona werkt andere 'virussen' in de hand

 

preventietips_bij_tijdelijke_sluiting.png

Overige nieuws & events

 • Terug van vakantie? Zo gaat u (cyber)veilig weer aan de slag!

  De eerste werkdag na een vakantie is voor iedereen even wennen. U bent zeker niet de enige die bij zijn terugkeer een wachtwoord is vergeten of dat...
  04 augustus 2020
 • International

  2020 WBN Broker Ranking

  ADD is (nog steeds) trots om als exclusieve partner voor België deel uit te maken van het grootste onafhankelijke netwerk van verzekeringsmakelaars...
  03 augustus 2020
 • Human Capital

  Hoe berg ik mijn mondmasker het best op?

  Het was voor iedereen even wennen, maar ondertussen kunnen we ons bijna geen leven zonder mondmasker meer voorstellen. Mondmaskers zijn nu eenmaal...
  28 juli 2020
 • Cyberrisico’s zijn er ook op vakantie! 3 tips voor de slimme reiziger

  Wordt het voor u een ‘ staycation ’ dit jaar of waagt u zich toch nog aan een reis naar verdere oorden? In elk geval weet u ondertussen wel dat u uw...
  17 juli 2020
 • Human Capital

  Hittegolf op komst! Laat uw mensen verantwoord werken in warm weer

  Een hittegolf zoals die van eind juni 2019, toen het kwik 40°C overschreed, hoeven we hopelijk nooit meer mee te maken. Maar de kans dat uw mensen...
  26 juni 2020