WBNetADD connect
Direct contact

+32 16 43 11 00


Contacteer ons nu

U bent hier

Update: de laatste trends binnen kredietverzekering

Nieuws
07 maart 2017

 

Een kredietverzekering beschermt u tegen het financieel verlies ten gevolge van een wanbetaling of het faillissement van uw  klanten. We houden u daarom op de hoogte van enkele tendenzen en veranderingen binnen kredietverzekeringen bij onze partners-verzekeraars: Coface, Euler Hermes en Atradius. De algemene trend is dat verzekeraars meer en meer zoeken naar oplossingen waarmee ze het verschil kunnen maken met andere verzekeraars: een meerwaarde voor u!

1. Kredietverzekeringen zijn maatwerk

 • Bij de klassieke benadering wordt een volledige klantenportefeuille verzekerd voor één jaar. Vandaag is de trend dat kredietverzekeringen op uw maat gemaakt worden: verzekeraars kijken specifiek naar wat u zoekt. Zo is het bij Coface en Euler Hermes mogelijk om bepaalde afzonderlijke projecten te verzekeren. U kunt u bijvoorbeeld voor 3 jaar verzekeren via een zogenoemde ‘niet-intrekbare dekking’. In plaats van zoals bij een klassieke kredietverzekering de hele klantenportefeuille te verzekeren voor een maximale termijn van 1 jaar, kan nu dus ook een specifiek project verzekerd worden. Dat geeft u een betalingsgarantie op middellange termijn voor faillissement, politiek risico of wanbetaling.

2. Kortere wachttermijn voor terugbetaling

 • In een klassieke polis bedraagt de wachttermijn voor een schadevergoeding 5 à 6 maanden. Nu kunnen verzekeraars sneller inspelen op de noden van bedrijven. Bij Euler Hermes kunt u na 2 maanden al een schadevergoeding krijgen en bij Coface kan de wachttermijn ingekort worden tot 3 maanden. Dat is zeker voor kmo’s en bedrijven in volle groei, die vaak behoefte hebben aan cash, heel positief.

3. Meer variatie in het aanbod door alternatieve formules

 • Indekken van particulieren: er is meer en meer behoefte om kredieten toe te staan aan verenigingen van mede-eigenaars (VME) in het kader van de wet op energiezuinig bouwen. Alle VME’s moeten namelijk tegen 2020 voldoen aan de Europese norm. Daarvoor zijn heel wat investeringen in energiebesparende maatregelen nodig. Bij Atradius zijn alle mede-eigenaars beschermd tegen de wanbetaling van de mede-eigenaars die deelnemen aan een VME-krediet. Bepaalde verzekeraars, zoals Atradius en Coface, spannen zich ook in om ondernemingen in de bouwsector, binnen de groeiende markt van de zelfbouw, te verzekeren tegen wanbetalingen van particulieren.
 • Indekken van huurlasten: wat als de maandelijkse huursommen van bedrijven die aan elkaar machines of gebouwen verhuren niet betaald worden? Verzekeraars zijn momenteel volop op zoek naar een oplossing voor dit moeilijke punt.
 • Borgtochten en garanties: het is nu mogelijk om een bankgarantie via een verzekeraar te onderschrijven. Het voordeel daarvan is dat de externe garantie zo geen impact heeft op uw bestaande bankkredietlijnen. U kunt zo dus uw bankkredieten benutten om uw werkkapitaal te ondersteunen.

4. Verschillende klanten indekken bij verschillende verzekeraars

 • U kunt ervoor kiezen om het klantenrisico in te dekken via een combinatie van verzekeraars. Het risico bij kleine klanten kunt u dan bijvoorbeeld zelf dragen, maar grote klanten worden verzekerd via de verzekeraar. Er kan ook gekozen worden om een deel van de markt te verzekeren en een deel niet.

ADD vermijdt betalingsproblemen door met u te werken aan een slim debiteurenbeheer of door proactief nieuwe partners te screenen op hun kredietwaardigheid. Wenst u een vrijblijvende schatting van wat een kredietverzekering u zou kosten? Neem contact op met uw vaste contactpersoon bij ADD! Zo kunt u gerust zaken doen.

Overige nieuws & events

 • Fleet

  Algemene premie-aanpassing per hoofdvervaldag in 2020

  Klik hier voor meer informatie
  14 oktober 2019
 • Cyberpolis beschermt bedrijven niet tegen phishing

  Phishing gebeurt veel sneller dan u denkt. Uw medewerker krijgt een mailtje van een leverancier – of zo lijkt het toch – met de vraag om een...
  11 oktober 2019
 • Allianz BOAR Ondernemingen - Tariefaanpassingen

  Klik op deze link voor meer info van Allianz met betrekking tot verhoging van premies BA Ondernemingen / BA Beroep en Brand Building.
  07 oktober 2019
 • Arbeidsongevallen – wijziging in de wet vanaf 1 januari 2020

  Vandaag zijn personen die een opleiding volgen binnen uw bedrijf niet altijd (voldoende) verzekerd onder de Arbeidsongevallenwet. Denk hierbij...
  04 oktober 2019
 • Transport

  Transporteurs mogen goederen soms ongestraft overboord gooien

  Uw klant wacht al een tijdje op een lading die u per vrachtschip hebt verscheept, wanneer u plots een telefoontje krijgt. Blijkbaar is er brand op...
  27 september 2019