WBNetADD connect
Direct contact

+32 16 43 11 00


Contacteer ons nu

U bent hier

Staycation: tijd om de batterijen op te laden – of net niet?

Nieuws
23 april 2020

 

Uw lenteschoonmaak is achter de rug, de (eventjes verplicht) uitgestelde trip naar het containerpark volbracht en de films en series op Netflix kent u ondertussen als uw broekzak. Wat nu gedaan tijdens deze nationale ‘staycation’? Als we trendwatchers mogen geloven, dan was u vandaag al met de elektrische fiets op stap of staat u op het punt er een te kopen. En misschien wou u zoals zoveel mensen nog wat klussen met elektrisch gereedschap of draait uw laptop overuren. In elk geval doet u er goed aan om de volgende tips te lezen, want herlaadbare batterijen zijn niet zonder brandgevaar.

 Liever een persoonlijk onderhoud?

Lees ook: De lockdown moe? Vat de koe eens bij de horens!       

Brandrisico bij herlaadbare batterijen beperken 

Het is geen geheim dat herlaadbare batterijen een vaak voorkomende oorzaak zijn van brand. Maar natuurlijk kunt u ze niet volledig uit uw leven weren. Daarom delen we graag enkele veiligheidstips, zodat u het risico tot het absolute minimum kunt beperken. 

 • Investeer enkel in materiaal van goede kwaliteit. Wat vandaag zogezegd een koopje is, zou u morgen weleens zuur kunnen opbreken! De ene batterij is namelijk de andere niet en de ervaring leert ons dat het vaak de goedkopere exemplaren zijn die ellende met zich meebrengen, tot woningbranden toe. 
 • Voorzie een rookmelder vlak boven de plaats waar u uw elektrische fiets oplaadt. Dat is ook een aanrader voor bedrijven die vaste laadplaatsen voorzien voor de fietsen van sportieve werknemers. 
 • Laat voldoende ruimte rond het laadpunt vrij en houd ontvlambare producten zoals papier, karton, hout, verven en andere brandversnellers zo ver mogelijk uit de buurt. 
 • Dek een opladende batterij nooit af! Helaas worden er nog veel gsm’s opgeladen terwijl ze naast of zelfs onder een hoofdkussen liggen.  
 • Laad de batterij niet korter of langer op dan voorgeschreven. Voorzie indien mogelijk een kwaliteitsvolle timer die automatisch uitschakelt na een bepaalde tijdsspanne. Zo voorkomt u alsnog oververhitting, stel dat u de opladende batterij uit het oog verliest. 
 • Gebruik alleen kwalitatieve laadkabels!  

Collectief verlof? Trek de stekker eruit 

Terwijl u thuis van uw vakantie geniet of eindelijk werk maakt van uitgestelde klussen, blijven er binnen uw onderneming mogelijk een aantal batterijen verweesd achter. Zowel grote batterijen (voor hef- en hijsmateriaal) als kleine batterijen (voor intercommateriaal, poetsmateriaal, …) worden namelijk vaak over het hoofd gezien op momenten zoals deze*.  De tips hierboven gelden natuurlijk net zo goed voor herlaadbare batterijen in bedrijven.  

Meer advies nodig over brandgevaar bij u thuis of in uw onderneming? Neem gerust contact op met onze experten.  

*Lees ook: Uw bedrijf tijdelijk sluiten wegens corona? Druk deze risico’s de kop in   

batterijen_opladen.jpg

Overige nieuws & events

 • Terug van vakantie? Zo gaat u (cyber)veilig weer aan de slag!

  De eerste werkdag na een vakantie is voor iedereen even wennen. U bent zeker niet de enige die bij zijn terugkeer een wachtwoord is vergeten of dat...
  04 augustus 2020
 • International

  2020 WBN Broker Ranking

  ADD is (nog steeds) trots om als exclusieve partner voor België deel uit te maken van het grootste onafhankelijke netwerk van verzekeringsmakelaars...
  03 augustus 2020
 • Human Capital

  Hoe berg ik mijn mondmasker het best op?

  Het was voor iedereen even wennen, maar ondertussen kunnen we ons bijna geen leven zonder mondmasker meer voorstellen. Mondmaskers zijn nu eenmaal...
  28 juli 2020
 • Cyberrisico’s zijn er ook op vakantie! 3 tips voor de slimme reiziger

  Wordt het voor u een ‘ staycation ’ dit jaar of waagt u zich toch nog aan een reis naar verdere oorden? In elk geval weet u ondertussen wel dat u uw...
  17 juli 2020
 • Human Capital

  Hittegolf op komst! Laat uw mensen verantwoord werken in warm weer

  Een hittegolf zoals die van eind juni 2019, toen het kwik 40°C overschreed, hoeven we hopelijk nooit meer mee te maken. Maar de kans dat uw mensen...
  26 juni 2020