WBNetADD connect
Direct contact

+32 16 43 11 00


Contacteer ons nu

U bent hier

Staycation: tijd om de batterijen op te laden – of net niet?

Nieuws
23 april 2020

 

Uw lenteschoonmaak is achter de rug, de (eventjes verplicht) uitgestelde trip naar het containerpark volbracht en de films en series op Netflix kent u ondertussen als uw broekzak. Wat nu gedaan tijdens deze nationale ‘staycation’? Als we trendwatchers mogen geloven, dan was u vandaag al met de elektrische fiets op stap of staat u op het punt er een te kopen. En misschien wou u zoals zoveel mensen nog wat klussen met elektrisch gereedschap of draait uw laptop overuren. In elk geval doet u er goed aan om de volgende tips te lezen, want herlaadbare batterijen zijn niet zonder brandgevaar.

 Liever een persoonlijk onderhoud?

Lees ook: De lockdown moe? Vat de koe eens bij de horens!       

Brandrisico bij herlaadbare batterijen beperken 

Het is geen geheim dat herlaadbare batterijen een vaak voorkomende oorzaak zijn van brand. Maar natuurlijk kunt u ze niet volledig uit uw leven weren. Daarom delen we graag enkele veiligheidstips, zodat u het risico tot het absolute minimum kunt beperken. 

 • Investeer enkel in materiaal van goede kwaliteit. Wat vandaag zogezegd een koopje is, zou u morgen weleens zuur kunnen opbreken! De ene batterij is namelijk de andere niet en de ervaring leert ons dat het vaak de goedkopere exemplaren zijn die ellende met zich meebrengen, tot woningbranden toe. 
 • Voorzie een rookmelder vlak boven de plaats waar u uw elektrische fiets oplaadt. Dat is ook een aanrader voor bedrijven die vaste laadplaatsen voorzien voor de fietsen van sportieve werknemers. 
 • Laat voldoende ruimte rond het laadpunt vrij en houd ontvlambare producten zoals papier, karton, hout, verven en andere brandversnellers zo ver mogelijk uit de buurt. 
 • Dek een opladende batterij nooit af! Helaas worden er nog veel gsm’s opgeladen terwijl ze naast of zelfs onder een hoofdkussen liggen.  
 • Laad de batterij niet korter of langer op dan voorgeschreven. Voorzie indien mogelijk een kwaliteitsvolle timer die automatisch uitschakelt na een bepaalde tijdsspanne. Zo voorkomt u alsnog oververhitting, stel dat u de opladende batterij uit het oog verliest. 
 • Gebruik alleen kwalitatieve laadkabels!  

Collectief verlof? Trek de stekker eruit 

Terwijl u thuis van uw vakantie geniet of eindelijk werk maakt van uitgestelde klussen, blijven er binnen uw onderneming mogelijk een aantal batterijen verweesd achter. Zowel grote batterijen (voor hef- en hijsmateriaal) als kleine batterijen (voor intercommateriaal, poetsmateriaal, …) worden namelijk vaak over het hoofd gezien op momenten zoals deze*.  De tips hierboven gelden natuurlijk net zo goed voor herlaadbare batterijen in bedrijven.  

Meer advies nodig over brandgevaar bij u thuis of in uw onderneming? Neem gerust contact op met onze experten.  

*Lees ook: Uw bedrijf tijdelijk sluiten wegens corona? Druk deze risico’s de kop in   

batterijen_opladen.jpg

Overige nieuws & events

 • Trade credit

  Hoe kunt u zich optimaal kredietverzekeren tijdens een economische recessie?

  Veel bedrijven die geen kredietverzekering hadden vóór Covid-19, haasten zich nu om een volwaardige oplossing te vinden om hun klantenportefeuille te...
  28 mei 2020
 • Fleet

  Binnenkort verplicht! De ‘witte’ groene kaart

  Vanaf 1 juli 2020 mag de internationale motorrijtuigverzekeringskaart niet meer afgedrukt worden op groen papier. Alle nieuwe verzekeringskaarten...
  20 mei 2020
 • Ongeval tijdens het ritsen? Dit zegt uw verzekeraar erover

  Bij sterk vertraagd verkeer is ritsen in België verplicht. Maar hoewel verplicht ritsen al sinds 2014 in onze wegcode is opgenomen, weten lang niet...
  15 mei 2020
 • Voorkom cybercrime in uw organisatie met deze praktische tips

  Voorkomen is beter dan genezen. ADD staat altijd voor u klaar met een optimale cybercrimeverzekering en fraudeverzekering, maar geeft u ook graag het...
  08 mei 2020
 • Tariefverhoging LAR vanaf 01.04.2020

  LAR zal vanaf 1 april 2020 een tariefverhoging van 2,5% toepassen op de afzonderlijke producten rechtsbijstand. Deze tariefaanpassing zal van...
  05 mei 2020