WBNetADD connect
Direct contact

+32 16 43 11 00


Contacteer ons nu

U bent hier

Staycation: tijd om de batterijen op te laden – of net niet?

Nieuws
23 april 2020

 

Uw lenteschoonmaak is achter de rug, de (eventjes verplicht) uitgestelde trip naar het containerpark volbracht en de films en series op Netflix kent u ondertussen als uw broekzak. Wat nu gedaan tijdens deze nationale ‘staycation’? Als we trendwatchers mogen geloven, dan was u vandaag al met de elektrische fiets op stap of staat u op het punt er een te kopen. En misschien wou u zoals zoveel mensen nog wat klussen met elektrisch gereedschap of draait uw laptop overuren. In elk geval doet u er goed aan om de volgende tips te lezen, want herlaadbare batterijen zijn niet zonder brandgevaar.

 Liever een persoonlijk onderhoud?

Lees ook: De lockdown moe? Vat de koe eens bij de horens!       

Brandrisico bij herlaadbare batterijen beperken 

Het is geen geheim dat herlaadbare batterijen een vaak voorkomende oorzaak zijn van brand. Maar natuurlijk kunt u ze niet volledig uit uw leven weren. Daarom delen we graag enkele veiligheidstips, zodat u het risico tot het absolute minimum kunt beperken. 

 • Investeer enkel in materiaal van goede kwaliteit. Wat vandaag zogezegd een koopje is, zou u morgen weleens zuur kunnen opbreken! De ene batterij is namelijk de andere niet en de ervaring leert ons dat het vaak de goedkopere exemplaren zijn die ellende met zich meebrengen, tot woningbranden toe. 
 • Voorzie een rookmelder vlak boven de plaats waar u uw elektrische fiets oplaadt. Dat is ook een aanrader voor bedrijven die vaste laadplaatsen voorzien voor de fietsen van sportieve werknemers. 
 • Laat voldoende ruimte rond het laadpunt vrij en houd ontvlambare producten zoals papier, karton, hout, verven en andere brandversnellers zo ver mogelijk uit de buurt. 
 • Dek een opladende batterij nooit af! Helaas worden er nog veel gsm’s opgeladen terwijl ze naast of zelfs onder een hoofdkussen liggen.  
 • Laad de batterij niet korter of langer op dan voorgeschreven. Voorzie indien mogelijk een kwaliteitsvolle timer die automatisch uitschakelt na een bepaalde tijdsspanne. Zo voorkomt u alsnog oververhitting, stel dat u de opladende batterij uit het oog verliest. 
 • Gebruik alleen kwalitatieve laadkabels!  

Collectief verlof? Trek de stekker eruit 

Terwijl u thuis van uw vakantie geniet of eindelijk werk maakt van uitgestelde klussen, blijven er binnen uw onderneming mogelijk een aantal batterijen verweesd achter. Zowel grote batterijen (voor hef- en hijsmateriaal) als kleine batterijen (voor intercommateriaal, poetsmateriaal, …) worden namelijk vaak over het hoofd gezien op momenten zoals deze*.  De tips hierboven gelden natuurlijk net zo goed voor herlaadbare batterijen in bedrijven.  

Meer advies nodig over brandgevaar bij u thuis of in uw onderneming? Neem gerust contact op met onze experten.  

*Lees ook: Uw bedrijf tijdelijk sluiten wegens corona? Druk deze risico’s de kop in   

batterijen_opladen.jpg

Overige nieuws & events

 • International

  Ondernemen in de VS: is uw bedrijf voldoende verzekerd?

  Bent u vastberaden om met uw bedrijf voet aan de grond te krijgen in de Verenigde Staten ? Om die droom waar te maken, neemt u het best een...
  23 oktober 2020
 • Transport

  Laden en lossen: is de vervoerder aansprakelijk voor schade of verlies?

  Veel ondernemers die goederen laten transporteren, veronderstellen ten onrechte dat de vervoerder steeds aansprakelijk is voor verlies of schade...
  15 oktober 2020
 • Human Capital

  Regen voorspeld? Zo voorkomt u arbeidsongevallen met de fiets

  Het herfstseizoen is volop bezig, maar toch rijden heel wat werknemers nog altijd met de fiets naar en van het werk. Nu de dagen korter én natter...
  08 oktober 2020
 • Trade credit

  Een kredietverzekering die ook fabricagerisico dekt, bestaat dat?

  Stel, uw bedrijf maakt kasten op maat en ontvangt een groot order van een hotelketen. U gaat enthousiast aan de slag om de gevraagde kasten tijdig te...
  02 oktober 2020
 • Property

  Brandverzekering: waarom een goede bedrijfsleider zijn dak opkruipt

  Een brandverzekering is niet voor alle bedrijven verplicht. Dat u er toch goed aan doet om er een te sluiten, hoeven we u natuurlijk niet te...
  24 september 2020