WBNetADD connect
Direct contact

+32 16 43 11 00


Contacteer ons nu

U bent hier

Insurance spotlight: employment practice liability

Nieuws
10 januari 2018

 

Alle HR-inspanningen ten spijt, loopt er soms toch iets fout binnen uw bedrijf. Vandaag is er een uitgebreide wetgeving die bedrijven moeten naleven zoals de discriminatiewetgeving met betrekking tot leeftijd, religie of geslacht. De employment practice liability of EPL verzekering helpt bedrijven en het management te beschermen door tegemoet te komen aan schade, bepaalde veroordelingen, schikkingen en verdedigingskosten voor verschillende types van inbreuken. Het gaat dan over ontoelaatbaar gedrag ten opzichte van medewerkers in uw bedrijf zoals intimidatie op de werkvloer, discriminatie (bv. hoofddoekdiscussie), pesten, onrechtmatig ontslag of weigering van een promotie.

Het is duidelijk dat in deze tijd meer en meer issues aan het licht komen die vroeger onder de radar bleven, daarbij geholpen door sociale media. De recente #MeToo-beweging mag als een wake up call gelden voor bedrijven dat ‘employment practice liability’-kwesties een reëel risico inhouden. Met name bedrijven in de Verenigde Staten en de UK zien een enorme stijging van dit soort claims. Door de groeiende media-aandacht en de aanscherping van de Europese wetgeving is nu ook een stijgende trend van het aantal EPL-claims in Europa te zien.

Niet enkel kunnen de schadebedragen zo hoog oplopen dat ze de continuïteit van uw organisatie in gevaar kunnen brengen, een publieke rechtszaak is slecht voor de reputatie van een bedrijf en zijn bestuurders. Deze reputatieschade zorgt immers voor een negatieve impact op de relatie met uw klanten, leveranciers en toekomstige talentvolle werknemers. Bij ADD kunt u beroep doen op kwalitatieve Public Relations begeleiding om een communicatiestrategie uit te denken en te implementeren die zal helpen om imagoschade te beperken.

De verzekering kan geheel afgestemd worden op de wensen van uw onderneming. ADD’s team van specialisten zorgt voor een creatieve en op maat gemaakte verzekeringsoplossing.

In geval van schade, kunt u als klant rekenen op een deskundige en discrete verwerking van claims. Bekijk hier welke schadeposten inbegrepen zijn in de EPL-polis.

Wij bij ADD weten dat u ambitieuze plannen heeft met uw zaak. U wil vooruit, u wil groeien, u wil uitbreiden en de successen opstapelen. Natuurlijk hebt u daarbij rugdekking nodig. Want zakendoen, houdt onvermijdelijk risico’s in. Laat u daarom ook in 2018 goed verzekeren via ADD.

Overige nieuws & events

 • Hoe beïnvloedt de nieuwe mobiliteit uw verzekeringen?

  Hoe beïnvloedt de nieuwe mobiliteit uw verzekeringen? Het is moeilijk om de nieuwe vormen van (pendel)verkeer tussen thuis en de werkplaats níét met...
  07 februari 2019
 • Fidea - Nieuwe voorwaarden BA Gezin

  Fidea – Nieuwe voorwaarden ba gezin Duidelijke omschrijving en extra waarborgen Versie juli 2018
  29 januari 2019
 • Baloise – Tariefverhogingen vanaf maart 2019

  Baloise – Tariefverhogingen vanaf maart 2019 Zie overzicht
  29 januari 2019
 • Human CapitalOverheid

  Telewerken in 2019: werknemers voortaan beter beschermd

  Telewerken in 2019: werknemers voortaan beter beschermd Vanaf vandaag (27 januari 2019) kent de arbeidsongevallenwe t van 10 april 1971 een breder...
  28 januari 2019
 • Fleet

  Autoleasing: kent u de voordelen van ‘unbundling’ al?

  Autoleasing: kent u de voordelen van ‘unbundling’ al? Almaar meer bedrijven laten hun verzekeringen ontbundelen . Dat levert hen tal van voordelen op...
  24 januari 2019