WBNetADD connect
Direct contact

+32 16 43 11 00


Contacteer ons nu

U bent hier

Blog Dirk Van Liempt

Nieuws
15 maart 2017

Hallo,

Ik ben Dirk, gezegend met een supervrouw, 4 toffe kinderen en dito schoonkinderen, en nu ook twee geweldige kleindochters. 

Daarnaast ben ik ook gedreven CEO van ADD.

Ik ben al langer bezig met mijn balans - maar dan eerder wat het aantal kilo's betreft ;o) - maar ook mijn figuurlijke balans houdt me al een tijdje bezig. Sinds kort volg ik ook loopbaanbegeleiding. Wat ? Op je bijna 61ste nog loopbaanbegeleiding hoor ik je zeggen..

Ja, en ik zou het iedereen kunnen aanraden. Ik wil jullie dan ook graag meenemen in mijn verhaal rond deze begeleiding, vandaar deze blog :

Mijn ervaringen met loopbaanbegeleiding. Deel 1.

Ik werk nu een dikke 3.5 jaar voor ADD en heb het er nog geen minuut spijt van, integendeel ik - en ik mag en wil hopen ook heel wat collega's – ben er in die periode met betrekking tot werkplezier en –voldoening stevig op vooruit gegaan!

Dat neemt niet weg dat er dingen zijn die me serieus bezorgd maken, die me wakker houden. Sinds een jaar ben ik erg begaan met leven in balans in ruime zin van t woord. Bekommerd om de vele impulsen die we allen continue ondergaan, werkdruk, vrije tijd, (te)veelheid aan keuzes, ...
 

Ik zie rondom mij en bij mezelf dingen die me ongerust maken :

- ooit zei ik : 1* per dag eens kijken op de 'werksmartphone' ( ook tijdens vakantie) is toch niet teveel gevraagd
- wat later zei ik, tijdens vakantie hoeft het niet, als t echt dringend is stuur ik wel een sms-je.  Op een jaar tijd heb ik minder dan 5 dergelijke sms-en gestuurd, en toch voel ik me ongemakkelijk, kan dit wel?
- kan het dat ik vrijdagavond, zondagmorgen mails verstuur?
- kan het dat een opdracht / vraag onvoldoende gekaderd wordt, zonder een redelijke timing van verwacht antwoord?
- wat met werkdruk, ja die zal er altijd zijn, maar kan structureel door het lint gaan?
- de lijnen zijn soms zeer kort bij ADD, soms heb ik heel veel informatie, soms denk ik teveel info, anderzijds is dat ook fijn, ik geef ook veel info. En toch ongemakkelijk gevoel, waar ligt de grens?
- je weet waar je begint, niet waar je eindigt
- waarom is alles belangrijk, of beter waarom denken we dat alles belangrijk is?
- lachen we wel genoeg?
- ik weet meer dan ooit dat Bis dag essentieel is. Petanquen, wandelen, handmassage, .... moeten, ook tijdens werkuren. We maken dat wel goed.

Ergens tijdens de herfst kwam 'Make Me Fly' op bezoek bij ADD. Kathleen en Cindy hadden dit geregeld en we praatten toen over balans, stress en werkomgeving.  Was een zeer boeiend gesprek, we zijn tijdens gesprek ook even gaan 'petanquen' op onze nieuwe baan.  Sprak me geweldig aan.

 
Vele weken later – begin januari -  lees ik ' de architect' s avonds thuis, lees het artikel over ADD's welzijnsbeleid en zie de link naar loopbaanbegeleiding, denk tiens, eens zien wat dat geeft.
Boenk op de site van Make Me Fly en direct was ik terug geboeid. Dat wil ik wel eens meemaken. Zo'n persoonlijke begeleiding. Ik kan wel wat (bij)leren om een echt probleem, een sluimerend conflict bij ADD beter vast te pakken.
Ik stuur een mailtje vanuit de 'make me fly'-site met mijn interesse voor loopbaanbegeleiding. De volgende middag krijg ik een telefoontje van Miet Leysen en al snel maken we een afspraak, zij wil me helpen met mijn vragen, ze wil me begeleiden!

Ik moest wel zelf zorgen voor een loopbaancheque via de VDAB. Dat was ook erg eenvoudig, want in diezelfde architect stond de link naar de website van VDAB.  Binnen de 24 uur was er ontzettend veel gebeurd, was ik vele drempels en excuses voorbij :

Ik had openlijk met iemand die me wil helpen gepraat over een werkpunt van mij 'hoe daadwerkelijk een sluimerend conflict vastpakken in plaats van te hopen dat het wel vanzelf zal weggaan'
Ik had me geregistreerd voor een loopbaancheque ( kostprijs 40 euro, is ongeveer 644 euro waard in professionele hulp, en de overheid past dat verschil bij - voor een ieder van ons die hiervan gebruik wil maken )
Een afspraak in mijn agenda, woensdag 2 februari om 17.00 u voor een eerste sessie van 2 uur.

Ontsnappen was niet meer mogelijk, maar tegelijkertijd was ik ook heel blij. Eindelijk de stap gezet van 'praten over iets' naar 'aanpakken van iets en er echt iets aan doen'.
Behoorlijk zenuwachtig, maar ook erg nieuwsgierig reed ik die woensdag naar mijn afspraak.

Volgende week meer daarover … ;-)

 

Dirk
 

Overige nieuws & events

 • Dekt uw cyberverzekering ook bestuurdersaansprakelijkheid?

  Dubbel verzekerd zijn kost uw onderneming nodeloos veel – een schadevergoeding kunt u immers onmogelijk meer dan één keer innen. En dus vraagt u zich...
  21 februari 2020
 • Uw cyberpolis dekt niet gegarandeerd al uw data!

  Als u een landbouwer bent en uw inkomsten hangen volledig af van uw veestapel, neemt u dan genoegen met een verzekering alleen voor uw pluimvee,...
  24 januari 2020
 • Cybercrime: dit is de zwakste schakel in elk IT-systeem

  Hacking is van alle tijden. De oude Grieken hadden dan wel geen internet, maar pasten 3000 jaar geleden al een gelijkaardige truc toe om hun...
  17 januari 2020
 • Fleet

  Opgelet: elektrische voertuigen hebben een impact op uw car policy!

  Enkele jaren geleden dachten de meeste bedrijven in de verste verte nog niet aan elektrische voertuigen voor hun fleet, maar vandaag is de shift...
  10 januari 2020
 • Diefstal van gegevens bij Allianz Global Assistance Nederland

  Allianz Global Assistance heeft in een persbericht bekend gemaakt dat bij een diefstal van een kluis uit een beveiligde locatie eerder dit jaar in...
  30 december 2019